LEZING 1: TOM HERREGODTS: GOD RIJDT MET EEN PORSCHE

Woensdag 3 april 2019: 19u – FPPW, Aud 1

“Voorstelling Emotionele Therapie of Brainmanagement: Waar zit Angst? Hoe werkt het Emotioneel Geheugen? Kan Angst Pavloviaans hertraind worden? Wat is Meditatie en hoe werkt het? Waarom automutileren wij?” – Dr. Tom Herregodts

Wat? Lezing gegeven door psychiater Tom Herregodts
Wanneer? Woensdag 3 april van 19u00 – 20u30 (+eventuele vragen)
Waar? FPPW Auditorium 1
Wie? Gratis voor iedereen!

PS: De auteur zelf heeft ook een FB evenement aangemaakt, het is wel dezelfde lezing!


LEZING 2: SABINE DE VOS: TRALIEMAMA’S

Donderdag 4 april 2019: 19u 30 – FPPW, Aud 1

Moeders die hun eigen kinderen vermoorden, moeders die hun kinderen nauwelijks zien omdat ze in de gevangenis zitten, hoe is het met hun gesteld?

Sabine De Vos ging op onderzoek en interviewde verschillende vrouwen in gevangenissen over hun verhaal. Ze schreef een boek genaamd ‘Traliemama’s’. Meer informatie vind je onderaan.

Wat? Lezing gegeven door Sabine De Vos
Wanneer? Donderdag 4 april van 19u30-21u (+ eventuele vragen)
Waar? FPPW Auditorium 1
Wie? Gratis voor iedereen!

“Amper vier procent van alle gevangenen in België is een vrouw, tachtig procent van hen zijn mama, traliemamas. De meesten `zitten voor diefstal en drugs maar sommigen zitten ook lange straffen uit voor moord, soms op hun eigen kinderen. `Het ergst is 1 september, als mijn kinderen opnieuw naar school gaan. Ik kan mijn kind geen extra knuffel geven, niks lekkers in de boekentas stoppen. Er zit zo veel liefde in mij, en ik kan er niks mee doen. Een citaat uit één van de beklijvende persoonlijke verhalen van traliemamas waarvoor Sabine De Vos, zelf moeder van twee tieners, naar de vrouwenafdeling in de gevangenissen van Gent, Brugge en Antwerpen ging. Ze sprak ook met mamas en omas `buiten, met een onderzoeksrechter, directies, psychologen en hulpverleners. En ze graaft in de geschiedenis van traliemamas en hun situatie in de rest van de wereld. Sabine De Vos (1967) begon tijdens haar media- en journalistieke carrière te schrijven en bracht sindsdien meerdere succesvolle jeugd- en kinderboeken uit. Haar roman 23 augustus grijpt tot op vandaag veel lezers aan. In Traliemamas combineert ze haar journalistieke ervaring met haar talent als verhalenverteller om de lezer pas op het laatste blad ademloos los te laten. Een boek om niet snel naast je neer te leggen, dat je `binnen brengt in een anders gesloten wereld.” – (Standaardboekhandel 2019)

Deze lezing is medemogelijk gemaakt door het Vlaams Fonds voor de Letteren.