Skip to content Skip to footer

PRAESIDIUMVERKIEZINGEN 2022-2023

KANDIDATEN

Op deze pagina vind je alle motivaties van de opkomende kandidaten voor het Praesidium 2022-2023. 

Navigatie

BOEKEN (1)

Elise Evens

Dag beste VPPK’ers en FPPW’ers

Laat mij even beginnen met een korte introductie, voor wie mij nog niet kent. Mijn naam is Elise Evens, ik ben 19 jaar en zit in mijn 2e bachelor psychologie. Ik zit al 14 jaar in de scouts en ben daar nu tweede jaar leiding. Voor de rest spendeer in mijn vrije tijd graag aan schilderen en zwemmen. Dat zijn echt dingen waar ik mij volledig in kan uitleven en mijn creativiteit de vrije loop kan laten. Daarnaast ben ik ook nog een commi bij VPPK en ga ik al eens graag naar een feestje met mijn vriendinnen!

Maar waarom zou je nu eigenlijk op mij moeten stemmen?

Eerst en vooral ben ik een persoon die boordevol energie en enthousiasme zit. Als ik mij ergens voor inzet, ga ik er altijd voor de volle 100% voor. Dit maakt mij, denk ik, een mooie aanwinst voor het praesidium, aangezien ik er steeds zal staan om al het nodige te doen. Zo kan iedereen mee genieten van alle leuke activiteiten die VPPK organiseert.

Verder denk ik dat ik de geschikte kandidaat ben voor de functie boeken door mijn karakter. Ik ben namelijk een uiterst planmatige en georganiseerde persoon. Chaos is iets wat ik ten allen tijde probeer te vermijden en ik heb zo goed als altijd to-do lijstjes bij. Ook het woord uitstellen is iets wat je niet zult terugvinden in mijn woordenboek, ik ben liefst altijd zo snel mogelijk met alles in orde. Dit zijn allerlei eigenschappen die heel goed van pas kunnen komen bij een functie zoals boeken.

Bovendien sta je als ‘boeken’ ook in voor communicatie met proffen, studenten en ACCO. Dit lijkt mij een zeer leerrijke ervaring. Het zou ook een mooie uitbreiding kunnen zijn van mijn reeds opgedane ervaring. Op de scouts sta ik bijvoorbeeld al twee jaar in voor de communicatie met onze leden en ouders. Maar ook vroeger in het middelbaar was ik lid van de leerlingenraad en de klimaatwerkgroep, waar ik veel mails naar leerkrachten en de directie moest versturen.

Ik besef dat je in deze functie verantwoordelijk bent voor de boeken van onze hele faculteit, maar dat schrikt mij niet af. Ik zie die verantwoordelijkheid eerder als een uitdaging waar ik zeer veel nuttige ervaring in zal kunnen opdoen. Daarnaast zie ik het ook helemaal zitten om het praesidium op de boekenverkoop aan te sturen, zodat jullie allemaal met de juiste boeken naar huis kunnen.

Hopelijk heb ik jullie hiermee een beetje kunnen overtuigen. Ik sta te popelen om volgend academiejaar jullie praesidiumlid boeken te kunnen zijn!

Indien je na het lezen nog steeds met vragen voor mij zit, aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen of eens langs te komen op het kiesevenement.

Hopelijk tot binnenkort!

Enthousiaste groetjes

Elise

CULTUUR (1)

Alexia De Paepe & Ybe Terryn

Hey, psychologen, pedagogen, VPPK’ers, FPPW’ers en iedereen die van cultuur houdt. Wij zijn Alexia en Ybe en zouden volgend jaar heel graag het duo voor cultuur vormen.

Wie zijn we?

Ybe studeert psychologie en in zijn vrije tijd heel vaak met cultuur bezighoudt. Hij zou volgend jaar heel graag opnieuw uitpakken met het toneel en heeft al wat ervaring met het podium. Alexia is een derdejaars bedrijfspsycholoog die het na twee jaar doopcomité en een jaartje schachtentemmer over een andere boeg wilt gooien en klaar is voor een culturele uitdaging.

Onze Visie

De functie cultuur bestaat voor ons uit veel verschillende aspecten. Als eerst FPPW’ers de kans geven om van verschillende culturele activiteiten te genieten zoals de filmavond en het Guislainmuseum. Ten tweede om deze een kans te geven om hunzelf en hun talenten te laten tonen, zoals de open-micavond en het toneel. Ten slotte hebben we onder het motto mensen samen te brengen de mentorwandeling en de spelletjesavond.

Een paar activiteiten op een rij:

- Mentorwandeling

De mentorwandeling heeft een vaste waarde en is voor veel prille studentjes een eerste kennismaking met het studentenleven. Door een groot spel te organiseren, willen wie hier een nieuwe invulling aan geven, zodat jullie elkaar en ons op een losse manier leren kennen.

- Spelletjesavond

Een activiteit die we terug willen invoeren is de spelletjesavond. Deze activiteit is opnieuw een goed moment om FPPW’ers met elkaar in contact te brengen en met een spelletje bij de hand gaat dat altijd gemakkelijker.

- Toneel

Vppk heeft vorig jaar voor het eerst een toneel op poten gezet en het was echt een pareltje. Het toneel willen we graag terug. Vorig jaar brachten we een stuk dat thematisch heel dicht bij de leefwereld van de student aanleunde en dat was een enorme meerwaarde. We willen niet twee keer hetzelfde doen, maar vinden het belangrijk om ons publiek te blijven aanspreken. Het is een uitgelezen kans om jong te talent op de planken te krijgen.

- Open-micavond

Een ander evenement waar studenten een stukje van zichzelf kunnen tonen is de open-micavond, dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en was zo’n groot succes dat zelfs de zaal te klein was. Het is een activiteit met grote facultaire opkomst en is daarom zeker voor herhaling vatbaar en we zouden graag een grotere zaal vinden om al dat enthousiasme in te krijgen.

- Poëzieweek

Voor de poëzieweek hebben we een nieuwe activiteit in petto. In deze week kunnen studenten hun favoriete (of zelfgeschreven) poëzie versturen en zelf ook eentje anoniem in de brievenbus krijgen.

Heb je nog vragen (of je kan niet wachten je aan te melden als acteur), slide gerust in onze DMs of test je postduif al eens uit.

Team cultuur x

EXCURSIE (1)

Voor de functie Excursie is er nog geen kandidaat. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het kiescomité via [email protected]

FEEST (2)

Kiana Cornette & Jade Van Goethem

Hey! Wij zijn Jade Van Goethem en Kiana Cornette en zouden graag volgend jaar de functie feest vervullen. Jade heeft reeds ervaring binnen praesidium kunnen opdoen binnen de functie pr-intern en Kiana binnen cultuur. We hebben heel veel geleerd uit ons eerste praesidiumjaar en zouden ons graag nog een jaartje willen inzetten voor VPPK.

Wie zijn wij?

Jade is 20 jaar en zit in haar tweede bachelor pedagogische wetenschappen. Ik zou heel graag een nieuwe uitdaging aangaan en ben hier dan ook helemaal klaar voor. Met mijn passie voor het organiseren van evenementen wil ik me helemaal smijten voor nu nog grotere evenementen.

Kiana is 20 jaar en zit in haar laatste jaar grafische en digitale media. Volgend jaar zal ik dus aan een andere opleiding starten. Mijn eerste jaar praesidium vond ik echt fantastisch en ik wil dit zeker nog niet afsluiten. Door praesidium heb ik heel veel kunnen bijleren. Ik zelf ben klaar voor een nieuw avontuur binnen VPPK.

Waarom wij als team?

We hebben beide al heel wat activiteiten voor VPPK mogen organiseren en zijn dus erg vertrouwd met het organiseren van evenementen. Deze passie willen we graag verder zetten bij de functie feest. We zijn beide heel gestructureerde personen en werken graag op voorhand. Met andere woorden, onze evenementen zullen altijd tot in de details uitgewerkt zijn. Met onze creatieve geesten en organisatorische skills zouden wij een heel goed duo vormen.

Wat is onze visie?

We zijn heel actief en zijn altijd wel te vinden op een feestje. Naast onze eigen georganiseerde feestjes zal je ons dus zeker ook terug vinden op de feestjes van andere kringen of in de Overpoort. We willen zoveel mogelijk inspiratie opdoen en leren uit activiteiten van anderen. We vinden het belangrijk dat iedereen welkom is bij VPPK. Al onze activiteiten zijn dus ook toegankelijk voor iedereen, we zullen dit dan ook duidelijk communiceren naar de FPPW’ers toe.

Maandagavonden zijn heilig voor de feestjes want dan is onze befaamde kringavond. Je zal ons daar ook altijd terug vinden samen met ons praesidium. We staan altijd open voor een babbeltje dus afkomen is de boodschap! Naast onze (thema)kringavonden organiseren we natuurlijk ook de openingsfuif, heropeningsfuif en het galabal. Deze zullen we terug in een origineel thema gieten. We staan ook open voor samenwerkingen met de andere functies om nieuwe evenementen te organiseren. Daarnaast vinden we het belangrijk om onze banden met andere kringen te onderhouden en zullen dus ook aan de slag gaan om terug de handen in elkaar te slaan en samen evenementen te organiseren.

Volgend jaar zouden we graag nog meer inzitten op het kringverband. Naast de themakringavonden ook eens een avond organiseren voor onze commi’s en FPPW’ers. We denken hierbij aan een bierpongtoernooi. Ook zien we het zeker zitten om volgend jaar een tweede editie van discolicious te organiseren.

Wij zijn alvast super enthousiast en helemaal klaar voor een jaar de feestjes te zijn van VPPK!

Stem dus zeker op ons!!

Veel liefs Jade en Kiana xx

PR-EXTERN (1)

Fien De Bevere

Hallo iedereen Ik zal mij even kort voorstellen, mijn naam is Fien De Bevere en ik ben 18 jaar oud, verder studeer ik psychologie. Ik ben afkomstig uit Brugge maar ben nu vooral te vinden in Gent. In mijn vrije tijd ben ik leiding bij Oranje; een jeugdbeweging voor kindjes met en zonder beperking. Daarnaast ga ik graag soms eens een toertje lopen in het bos (pure ontspanning als je het mij vraagt 😊).

Mezelf zou ik omschrijven als iemand met een stevige dosis doorzettingsvermogen om de doelen die ik voor ogen heb te kunnen bereiken. Verder kan je mij zien als iemand die goed kan luisteren en mensen kan stimuleren om de juiste beslissingen te nemen. Een eerder negatief kantje van mezelf is dat ik soms wat ongeduldig kan zijn (maar ja wie niet?).

Gezien het bij de functie PR-extern belangrijk is om met bedrijven in contact te komen/te staan, is mijn ervaring die ik tijdens mijn vakantiejob heb opgedaan, zeker een pluspunt. Als klein meisje ben ik begonnen in de horeca, maar ook retail en groothandel hebben geen geheimen meer voor mij. Daardoor heb ik ook een zeker inzicht in de werking van bedrijven en heb ik zicht gekregen in wat deze kunnen bieden aan verenigingen. Verder is mijn opleiding van in het middelbaar (economie moderne talen) en mijn vooruitzicht om bedrijfspsychologie te gaan studeren ook een mooie extra.

Graag zou ik een goede band willen creëren met mijn eigen praesidium, maar ook met de PR-extern verantwoordelijken van andere kringen. Door ook met hen een goed contact te onderhouden kunnen we voor onszelf maar ook de andere kringen nieuwe opportuniteiten creëren.

Indien ik zou verkozen worden als PR-Extern zou ik graag beginnen met de huidige sponsors te behouden. Volgens mij toont dit aan dat wij een betrouwbare kring zijn die duidelijk hun contracten kan nakomen en dit schetst dus ook een goed imago (handig voor mond tot mond reclame). Wanneer deze contracten terug opgesteld zijn zou ik graag zoeken naar sponsors rondom de faculteit en kleine bedrijven. Zij kunnen beiden onze reclame goed gebruiken, dit is een troef die we zeker moeten uitspelen.

Met de nodige uitleg bij de start denk ik zeker dat ik het aankan om de nieuwe PR-Extern te worden en mee te functioneren in het nieuwe praesidium. Verder besef ik ook zeker en vast dat er een grote verantwoordelijkheid komt bij mijn functie maar dit schrikt mij niet af.

Indien er nog vragen zouden zijn mogen jullie mij zeker een berichtje sturen!

Vele groetjes
Fien

PR-INTERN (3)

Gaëlle Hoviele

Motivatiebrief - Pr-intern VPPK Hierbij wil ik, Gaëlle Hoviele, me heel graag kandidaat stellen voor de functie Pr-intern binnen de VPPK. Ik zit in men 2e bachelor Psychologie en ben 19 jaar. Ik heb me in mijn tweede jaar pas laten dopen omdat ik eerst wou aftoetsen of Psychologie wel mijn ding zou zijn en ik had liever geen “online” schachtenjaar. Ik ben dit semester opgekomen voor VM studie maar helaas niet verkozen. Ik heb dan ook ondervonden dat Pr-Intern meer aansluit bij waar ik me graag voor wil inzetten. In die 2 weken proefperiode heb ik wel al een beetje kunnen proeven van hoe de praesidiumwerking verloopt.

Wie is Gaëlle nu eigenlijk…

Eerst en vooral wat meer uitleg over mezelf, nu komen er een paar dingen die iedereen van zichzelf wel zal zeggen … maar hé ik wil het bewijzen! Ik hou helemaal niet van te laat komen en ik ben zeer punctueel in afspraken nakomen. Ik heb dan ook al op veel plaatsen als jobstudent gewerkt en daar is afspraken nakomen (vb. op tijd zijn, taken gedaan krijgen, etc.) zeker belangrijk. Ook ben ik een persoon met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een echte teamspeler die helpt waar nodig. Ik ga voor dit engagement en ik ben me ervan bewust dat het waarschijnlijk meer werk zal zijn dan je u op een manier kan bedenken, maar ik wil hier volop voor gaan! Ik ben bereid om me flexibel op te stellen en men agenda aan te passen aan de VPPK-kalender. VPPK is teamwork en het is dan ook normaal dat je je mede praesidialeden helpt waar kan, alleen zo kan het VPPK naar een nieuw niveau worden getild.

Ik ben een sociaal persoon die graag mopjes tapt. Onder druk kan ik goed presteren. Ik zie mijn mogelijke praesidium-werking als een kans om mezelf te laten openbloeien. Ook ik zou graag men creatieve kant wat meer ontwikkelen door met de instastory en de banner op Facebook bezig te zijn. Ik sta bereid om veel van mijn tijd te investeren in VPPK zodat elke activiteit, denk aan 1e bac weeekend, quiz, spaghettiavond,… tot een goed einde kunnen worden gebracht.

Nu is de grote vraag: waarom Pr-intern???

Ik geloof dat dit avontuur je heel veel bijbrengt over hoe te werken in groep. Ik zou graag men organisatorische skills verbeteren zoals voor de vb. quiz, spaghettiavond moet er een zaal geregeld worden, drank/versnaperingen, etc. Ik denk dat wat ik in dit jaar zou bijleren me veel bewuster zal maken van wat er bij een evenement komt kijken en me vaardigheden zal opleveren waarvan ik nog lang geniet zal hebben. Bij deze functie is het volgens mij belangrijk dat er goede planningen gemaakt worden… dat ieder van het drietal zijn/haar taak op een fijne manier kan uitvoeren en er geen discussies ontstaan. Zelf ben ik nogal een planner… een haalbare en duidelijke planning doet veel, al moet deze ook flexibel zijn want last-minute aanpassingen zijn geen uitzondering.

Als Pr-intern ben je ook een soort aanspreekpunt (eerstejaars zien jou als eerste persoon van VPPK bij aankondigingen). Ik zou het heel fijn vinden om dicht bij deze jongvolwassenen te staan. Mijn overtuigingsskils zullen van pas komen om hun te ronselen om naar het 1ste bac weekend en de mentorwandeling te komen.

Vernieuwing

Ik zou met veel enthousiasme de aankondigingen brengen, al zou ik info die elke week aan bod komt zoals vb de permanenties maar kort vermelden (wel duidelijk op de powerpoint zichtbaaar). Dit om de aankondigingen niet onnodig lang te maken. Als nieuwe ideetjes voor de functie dacht ik aan een kaas- en wijnavond (samenwerking met andere fucntie vb. cultuur), beetje in het idee van de spaghettiavond, hier zullen dan eveneens de wijnen aangekocht kunnen worden die op de avond aanwezig zijn (mij lijkt dat winstgevend). Een kookworkshop was men andere idee, waarbij er goedkope, gezonde en snelle gerechten aangeleerd zullen worden, want zeg nu eerlijk de meesten onder ons zijn nog geen chefkoks. Voor derest zou ik met men team samenzitten om de activiteiten die er al zijn te bespreken om deze eventueel in een nieuw jasje te steken. Met de feedback van de huidige Pr-intern leden kunnen we de moeilijkheden aankaarten om zo deze in de toekomst te vermijden.

Danku voor deze kans en hopelijk heb ik jullie overtuigd dat ik een goeie Printer zal zijn.

Bieke Teuwen

Hallo, mijn naam is Bieke Teuwen en ik ben 20 jaar. Ik studeer psychologie en zit in mijn eerste bachelor. Uiteraard ben ik een gemotiveerde en trotse schacht bij VPPK. Ik ben vaak aanwezig op activiteiten en voel me zeer goed binnen VPPK. Ik kan daaraan linken dat ik een heel vlot en sociaal persoon ben. Ik werk graag in een groep en kan samen met andere meestal op enorm leuke ideeën komen. Ik vind van mezelf dat ik een heel enthousiast persoon ben en dat ik mensen makkelijk in mijn enthousiasme kan meesleuren. Ik heb dan ook besloten om mij verder te engageren en op te komen voor een functie binnen praesidium.

De functie PR-intern spreekt me dan in het bijzonder heel erg aan. In eerste instantie is dit een groepsfunctie en dat trekt me echt aan omdat ik een groepsmens ben. Ik ga voor “the team” en voor VPPK een goede naam te geven wil ik me echt inzetten. Wat ik ook leuk vind aan de functie zijn de activiteiten die zij organiseren zoals spaghettiavond, de quiz, de spellen op eerste bachelorweekend,... Deze functie gaat mij denk ik dan ook veel leren. Iets wat ik zelf wel belangrijk vind is om samen te werken met de PPSR en hun ook te betrekken in de aankondigingen indien zij dit willen.

Ik zie mezelf deze functie echt doen omdat ik graag spreek voor groepen. Ik heb wel altijd gezonde spanning en hoop door elke week de aankondigingen te doen deze spanning te verminderen. Zelf ben ik drie jaar leiding geweest bij een jeugdbeweging, dit heeft ervoor gezorgd dat ik veel verantwoordelijkheid, organisatorische skills en het vermogen om probleemoplossend te denken heb geleerd. Dit zijn zaken die me wel echt heel handig lijken om binnen de functie toe te passen.

Een duidelijke planning in mijn leven vind ik altijd handig, dus maak ik er zelf ook een wekelijks. Die capaciteit is denk ik wel nodig om de bijbel duidelijk en overzichtelijk te maken. Ik dacht altijd dat PR-intern een zeer groot deel media en computer was, maar dit is duidelijk niet het geval. De functie is echt veelzijdig en daarom zeker iets voor mij.
Ik post graag stories op Instagram dus zie het ook helemaal zitten om het overzichtje te maken van de week. Er is bij mij wel een duidelijk besef dat (moest ik de functie krijgen) ik een aanspreekpunt kan worden voor VPPK, in het bijzonder eerstejaars en dat zie ik echt helemaal zitten.

Ik vind het ook leuk dat we invulling kunnen geven aan de functie en ik wil er graag iets van mezelf insteken, een vernieuwende aanpak. Ik zou 1e bachelorweekend bijvoorbeeld in een leuk thema steken, zo kun je alle spellen en zelfs het eten daarop aanpassen. Sommige thema’s die bij mij naar voor komen is bijvoorbeeld “Las Vegas”, “duo”, “Euphoria”...
Verder heb ik nog enkele ideeën voor enkele nieuwe activiteiten zoals een wijnproeverij, drankspelletjesavond met andere kringen, bij de spaghettiavond zou ik ook een klein dessert aanbieden zoals chocomouse (ik denk dat dat nog veel kan opbrengen),... Of eventueel de volledige spaghettiavond omgooien en andere gerechten serveren, dat is nog iets om over na te denken.

Ik denk dat als ik samen met een team kan brainstormen dat we zeker nog tot andere leuke activiteiten kunnen komen. Bedankt voor het lezen van mijn motivatiebrief! Ik ga me keihard inzetten om deze functie te mogen uitvoeren!

Emilie Charlier

Liefste FPPW’ers, VPPK’ers en alle geïnteresseerden,

Ik ben Emilie Charlier en ben kandidaat voor PR-intern. Misschien begin ik best met wat meer over mezelf te vertellen. Ik ben 20 jaar en ik studeer psychologie. In de scouts ben ik een vaste helper dus help ik met activiteiten organiseren. Een jaartje schacht zijn bij de VPPK was fantastisch, maar nu ben ik volledig klaar om wat verantwoordelijkheid te krijgen.

De functie PR-intern heeft als grote taak de communicatie tussen de VPPK en de FPPW’ers. Ik vind het belangrijk dat we als PR-intern de mensen kunnen motiveren om te komen naar onze activiteiten door enthousiast te zijn bij de aankondigingen in de aula. We moeten de niet-gedoopten ook zeker laten begrijpen dat ook zij welkom zijn op onze activiteiten. Ook zijn de PR-Interns het eerste aanspreekpunt voor de FPPW studenten. Ik wil me bereikbaar opstellen zodat de studenten zich op hun gemak voelen en vragen durven stellen aan mij.

Ik ben een actief persoon die haar energie volledig wilt inzetten binnen VPPK om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Activiteiten organiseren is mij zeker niet onbekend en hierin wil ik ook mijn energie stoppen. Op de mentorwandeling en 1e bachelorweekend heb ik mijn eerste unief vrienden gemaakt, dit zou ik aan onze toekomstige eerstejaars ook willen schenken. Volgend jaar zou ik van de mentorwandeling eerder iets interactiever maken door er bijvoorbeeld een stadsspel van te maken. Bachelorweekend is ook een zeer belangrijke activiteit waar de nieuwe studenten vaak overtuigd worden om VPPK te vervoegen. Hier staat de samenwerking met Excursie centraal waarbij ik als deel van het PR-Intern team graag de toffe activiteiten van vorig jaar zoals Cluedo zou behouden aanvullend met enkele nieuwe activiteiten. Ook dacht ik aan mensen van VPPK of de faculteit te vragen die bereid zijn muziek te komen maken tijdens de spaghettiavond voor wat sfeer en gezelligheid.

Graag zou ik ook een drankspelletjes avond organiseren met een andere vereniging om te verbroederen. Dit zou ik eerder organiseren met een vereniging waarmee we dit jaar iets minder contact mee hebben gehad. We zouden dan allemaal verschillende drankspelletjes voorzien en samen plezier hebben.

Een andere nieuwe activiteit dat ik wil organiseren is een kaas en wijn avond. Met mijn creativiteit wil ik deze avond een leuke setting geven met gedecoreerde tafels en live perfomances.

Samen met mijn toekomstige teamgenoten zullen we er alles aan doen dat jullie een fantastisch jaar beleven met zeer veel plezier en nieuwe vriendjes!

Als je nog verdere vragen hebt, aarzel zeker niet om me een berichtje te sturen of me aan te spreken op het kiesevenement donderdag 28 april!

Hopelijk tot snel!

Emilie

Marie De Kimpe

Beste medestudenten van de FPPW,

Ik ben Marie De Kimpe, ik ben 20 jaar en zit in mijn tweede bachelor pedagogische wetenschappen. Bij deze zou ik heel graag opkomen voor de functie PR-intern voor het praesidium van VPPK 2022-2023.

Wanneer iemand me vraagt om mezelf voor te stellen of wat mijn hobby’s zijn, kan ik meestal niet meteen een voorgeschoteld antwoord geven. Maar mijn vrienden omschrijven mij als een sociaal en spontaan iemand, met af en toe een vleugje humor, die graag gestructureerd te werk gaat. Zeker orde en structuur zijn voor mij cruciaal bij het samenwerken en organiseren van evenementen.

Ik heb afgelopen jaar mogen proeven van het werken met praesidium. Ik ben Lustrum Comité die het Lustrum team van praesidium heeft mogen vervoegen en er mee voor heeft gezorgd dat ons 55-jarig bestaan goed gevierd kon worden. Denk maar aan dat fantastische feest op de Kouter in maart, de fancy receptie aan Sint-Pietersplein, de Bidding Box op onze faculteit waarmee je elke week mooie prijzen kon winnen. Kortom heb ik het werken met praesidium voorbije maanden mogen proeven en ondervinden waardoor ik helemaal de smaak te pakken heb gekregen om me nog meer in te zetten voor VPPK.

De term inclusie is voor een student pedagogische wetenschappen of psychologie zeker geen onbekende term. Ik vind dit zelf enorm belangrijk om als mogelijks nieuw praesidiumlid te kunnen verwezenlijken. Iedereen moet zich welkom en betrokken voelen op onze faculteit en binnen VPPK. Activiteiten zoals de mentor-wandeling en eerste bachelor weekend zijn goede manieren om eerste-bachelors te betrekken en kennis te laten maken met de stad Gent, nieuwe vrienden voor het leven, het studentenleven, … Maar ook evenementen zoals de spaghetti-avond, is ideaal voor eender welke student, gedoopt of niet gedoopt om meer betrokken te worden en nieuwe mensen te ontmoeten.

Ook tijdens de aankondigingen zou ik duidelijk willen benadrukken dat de activiteiten van VPPK voor iedereen toegankelijk zijn. Iedereen is welkom op de activiteiten, gedoopt bij VPPK of niet.

PR-intern lijkt mij een fantastische functie om te mogen uitvoeren omdat je mee in verbinding staat met de studenten en de faculteit. Ook qua activiteiten spreekt het me erg aan omdat er voor ieders wat wils is. Genieten van een overheerlijke spaghetti of strijden met je vrienden om de slimste te zijn op onze quiz? PR-intern zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Voor toekomstige evenementen had ik al enkele ideeën, maar deze zouden zeker nog geconcretiseerd moeten worden. Zo dacht ik om onze stembanden eens goed te testen op een coole karaoke-avond, buikpijn van het lachen te krijgen op een comedy-night, of onze speciale talenten te tonen aan de rest van de FPPW’ers op de VPPK’s-got-talent. Deze ideeën zijn nog heel miniem, maar er is zeker nog ruimte voor nieuwe ideeën en aspiraties.

Bij deze hoop ik dat mijn motivatie om PR-INTERN te worden duidelijk was voor jullie.

Dan heb ik eigenlijk nog maar een laatste boodschap voor jullie: STEM OP MIJ :))

xxx
Marie

SCRIPTOR (2)

Jade Lyajoon

Dag VPPK’ers en FPPW’ers

Ik ben Jade Lyajoon, 18 jaar en student psychologie in de 1ste Bachelor. Na een fantastisch schachtenjaar bij VPPK heb ik ervoor gekozen om op te komen voor de functie van Scriptor. Ik heb mij als schacht super geamuseerd en ben er klaar voor om meer verantwoordelijkheid op te nemen met een Praesidiumfunctie.

Waarom Scriptor?

Als kind vond ik niks leuker dan samen met mijn nichten krantjes maken. Dan schreven we over van alles en nog wat: hoe je het best armbandjes kon vlechten, hoe je kikkers moest vouwen met papier, welk lid van One Direction het knapst was (want geef toe, we waren ooit allemaal wel stiekem een beetje Directioner 😉) en noem zo maar op. Nu kwam de mogelijkheid om mee te werken aan ‘t Paperke en die kans wou ik niet voorbij laten gaan. Ik sta altijd open voor een uitdaging en ben benieuwd hoe de zaken in zijn werk gaan.

Ik ben graag creatief bezig en goed in het schrijven van teksten. Dit komt super goed van pas in een functie zoals deze. Ik zou het geweldig vinden om die creativiteit in ‘t Paperke te kunnen stoppen. Ik zie vaak op Pinterest of Instagram leuke ideetjes verschijnen, maar ik heb niets om ze ergens in te verwerken. Als ik verkozen word voor Scriptor is dit voor mij de perfecte manier om die ideeën met anderen te kunnen delen. Ik ben niet iemand die graag stilzit en niks doet, maar ja zo af en toe gebeurt dat wel eens. Dan zou ik het super vinden om mijn energie in iets te kunnen steken dat zoveel mensen bereikt en deze aan het glimlachen kan maken. Ook lijkt het me interessant om digitaal te kunnen werken aan ’t Paperke en niet zoals vroeger met de hand alles te moeten schrijven en tekenen.

Ik ben iemand die houdt van orde, structuur en plannen. Dit is ideaal voor het halen van deadlines. Ik vind het tof om te experimenteren met verschillende fonten, lay outs en designs. Ik werk ook snel en efficiënt, wat handig van pas kan komen, opnieuw voor het halen van deadlines. Het is super belangrijk dat ’t Paperke er mooi en verzorgd uitziet zodat het aangenaam is om te lezen. Ik ben een beetje van een perfectionist, dus dat zal hier zeker bij helpen.

Daarnaast lijkt het Praesisdium me een super toffe groep om samen activiteiten mee te organiseren, te bonden en plezier mee te maken. Ik kan ongetwijfeld hiermee nog veel leren over samen werken in groepsverband, de andere functies beter leren kennen, leren hoe je zaken het best aanpakt, … Met andere woorden, het Praesdium kan mij nog veel bij brengen en ik sta er volledig open voor.

Ik kijk er enorm naar uit om in teamverband met de andere scriptor ’t Paperke te schrijven en jullie te verrassen met nieuwe weetjes, recepten, horoscopen en noem zo maar op.

Heel veel groetjes!!

Jade

Amy Dubois

Hey hey iedereen Ik ben Amy en studeer nu al 2 jaar in Gent. De meesten kennen mij al van sport, waar ik mijn hart en letterlijk mijn stem ingestoken heb. Voor het nieuwe praesidiumjaar heb ik besloten om voor scriptor op te komen.

Om even wat dieper in te gaan over mij als persoon: ik ben iemand die echt niet graag te laat komt. Meestal ben ik mooi op tijd ofwel een halfuur te vroeg. Ik kan soms wel ongeduldig zijn en dit besef ik ook van mezelf (misschien wel goed om achter Acco aan te zitten als dit moet?). Ik ben een extravert persoon en kan gemakkelijk samenwerken. Ik vind communicatie heel belangrijk. Ik kan soms onzeker zijn over handelingen die ik doe bv. over banners die ik maak. Achteraf besef ik dat dit helemaal niet nodig is.

Scriptor is iets waar ik al lang over nadenk om te doen. Qua praesidiumwerking heb ik al altijd alles gegeven wat ik kon geven. Ik heb mijn shiften gedaan op boekenverkopen en permanenties, themakringavonden, ik ga naar andere activiteiten, verbroederde met andere kringen. Qua functiewerking denk ik ook dat ik dit goed zal doen. In mijn sportjaar heb ik gemerkt dat ik graag functie boven school verkoos. Dit zal nog steeds zo zijn. VPPK heeft positieve invloed gehad op mijn punten en ben niet bang dat dit volgend jaar iets negatief zal brengen.

Ik wil vooral dat de functie scriptor zelf (alsook ’t Paperke) iets bekender wordt bij de studenten. Zo zou ik meer onze facebookpagina promoten op verschillende kanalen. Misschien zelf een eigen instagrampagina waar we verhalen en berichten kunnen delen dat specifiek op ’t Paperke gericht is. Op verhalen kunnen we polls, tips, meningen, quote van de week… delen. Als dit niet mogelijk is zou ik vooral kijken hoe wij ons dan meer kunnen tonen via het VPPK-account.

Aan ’t Paperke zelf zou ik persoonlijk niet veel veranderen maar ik sta wel open voor veranderingen. Ik zou ook meer praktischere dingen doen. Met mijn partner zouden we misschien ook een form kunnen maken met eventuele meningen wat anderen vinden. Dit kan ik dan eens bekijken met mijn partner en met overleg misschien iets vernieuwend toevoegen. De open mic avond wil ik zeker behouden. Hier kwam er heel veel positiefs over.

Lara Peters

Hallo allemaal,

Ik ben Lara en zit nu in mijn eerste bachelor psychologie. Ik kom voor de functie scriptor op. Schrijven is iets wat ik altijd al graag heb gedaan en ik zou graag mijn talenten willen gebruiken om de vereniging te helpen. Na mijn tijd als vm scriptor is mijn liefde voor de functie zeker gegroeid en hoop ik dat ik deze functie nog een jaartje extra kan uitvoeren. Want ik voel dat ik bij VPPK op mijn plek ben.

Ik denk dat ik een goede kandidaat zou zijn omdat ik al vm scriptor ben geweest en de werking van ’t Paperke schrijven en de maandkalender al heb mee mogen maken. Ook ben ik het al gewoon om artikels, boeken en poëzie te schrijven. Ik heb namelijk al één boek geschreven, een gedichtenbundel en vroeger altijd meegewerkt aan het schoolkrantje.

Natuurlijk ben ik mij er van bewust dat je niet enkel ’t Paperke moet schrijven maar dat er ook nog een hele praesidiumwerking bij komt kijken. Plannen is gelukkig geen probleem voor mij en daarom ben ik er van overtuigd dat ik VPPK met mijn studies kan combineren. Ook ben ik bereid om altijd te helpen waar ik kan helpen.

Mijn visie voor ’t Paperke is om er wat vernieuwing in te brengen. Zo dacht ik eraan om een soort FPPW confessions toe te voegen. Ook hoop ik meer mensen te kunnen betrekken bij het schrijven. Zo dacht ik eraan om polls en vragenlijsten te maken en dan samen te kunnen combineren met artikels. Ik heb ook het gevoel dat we soms een beetje meer over controversiële dingen kunnen schrijven zodat mensen gaan nadenken over wat we schrijven. Voor de activiteiten vind ik zeker dat we de open mic avond moeten behouden want naar mijn mening was dit een groot succes. Over het studentendictee ben ik niet zo zeker of dit een goede activiteit was, daarom dat ik er aan dacht om deze activiteit te veranderen in een soort workshop. Er zijn veel dichters die workshops schrijven geven en dit leek mij zeker een leuke activiteit voor VPPK. Naar mijn mening is canva ideaal om ’t Paperke mee te maken want een leuke lay-out leest veel gemakkelijker en trekt meer mensen aan. En als laatste leek het mij nog slim om de bakken waar de Paperkes in liggen op meer zichtbare plaatsen op de campus te leggen.

SPORT (3)

Milan Van Besien, Laura Stampaert en Leto Caris

Hey toekomstige atleetjes

Even voorstellen

Wij zijn Milan, Laura en Leto en wij willen graag opkomen voor de functie sport. Aangezien we nog maar één jaar in VPPK zitten, kan het zijn dat jullie ons nog niet zo goed kennen en daarom zullen we ons even voorstellen. Milan is 19 jaar en zit in zijn 1e bachelor psychologie. Hij houdt van lopen en voetballen. Laura is 19 jaar en zit in haar 1e bachelor pedagogische wetenschappen. Ze heeft eerst een jaar kiné gedaan, waarbij sportief zijn ook wel van belang is. Ze houdt van lopen en zwemt ook af en toe. Leto is 18 jaar en studeert net zoals Milan psychologie. Dit jaar was hij al VM feest dus heeft hij al wat praesidium ervaring.

Waarom komen wij op?

Deze functie trekt ons enorm aan omdat we sport in het algemeen heel belangrijk vinden. En wat is er dan leuker om andere mensen te overtuigen om ook zo sportief bezig te blijven? Ons enthousiasme, overtuigingsskills en extraversie zijn zeker een voordeel om zo veel mogelijk mensen aan te moedigen om mee sportief te wezen. Wij zijn sociale personen die zin hebben om nieuwe mensen te leren kennen. Daarom lijkt het ons geweldig om via deze functie een hoop nieuwe sporters te leren kennen en hen op hun gemak te laten en blijven voelen bij ons.

Waarom kiezen voor ons?

We zijn ons er van bewust dat we veel uren per week zullen spenderen in het GUSB. Gelukkig kunnen we alle 3 goed plannen wat wanneer moet gebeuren, zodat alles op tijd wordt geregeld en onze studies hier niet onder lijden. Het organiseren van de evenementen zal veel werk vragen, daarom is een goede planning wie welke taak op zich neemt van groot belang. Op evenementen zoals de 12UL en zwemmarathon willen we alles geven om zoveel mogelijk deelnemers bijeen te rapen en natuurlijk aan te moedigen en nodig steun te geven. Ook na de activiteiten is het belangrijk om de sporters nog beter te leren kennen door bijvoorbeeld iets te gaan drinken en te blijven sturen. Zo voelen ze zich (hopelijk) helemaal op hun gemak bij ons!

Onze ideeën en doelen

Wij zien bij veel studenten dat ze moeite hebben om een passie in sport te vinden vanaf ze op kot geraken. Velen stoppen met hun hobby’s omdat het niet te combineren is met het studentenleven en hebben dan moeite om nieuwe te vinden. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen hun passie in een sport terug kan vinden en zo een gezond studentenleven kan leiden met genoeg fysieke beweging. Hierbij staat creativiteit, inzet en openheid centraal. We focussen ons hierbij zeker niet enkel op de gedoopten van VPPK. Want heel de FPPW is onze verantwoordelijkheid op vlak van sport en deze willen we niet verwaarlozen.

Praesidiumwerking

Elke functie in VPPK heeft nog een grote extra verantwoordelijkheid: de praesidiumwerking. De functie sport is dus niet gewoon elke week in het GUSB staan, maar ook deels VPPK staande houden. Wij weten alle 3 dat dit niet te onderschatten valt, maar we vertrouwen erop dat we dit als team gaan aankunnen. We hebben samen in het schachtenjaar gezeten en deze band zal voor een lange tijd blijven. Als we goed op elkaar inwerken zullen we zonder problemen de obstakels overwinnen.

STUDIE (1)

Merel Boon

Motivatiebrief Studie Merel Boon Ik wil graag de volgende Studie worden om meerdere redenen. Ten eerste vond ik het V.M. Studie zijn enorm leuk, en ik zie het echt wel zitten om nog meer verantwoordelijkheid te krijgen dan ik nu al heb. Ik ben klaar om het roer van Moerman over te nemen na alles wat zij mij heeft geleerd, en haar trots te maken.
Velen weten ook niet wat Studie nu net is, en of het wel een nuttige functie is. Ikzelf was ooit ook zo iemand, maar leerde al snel dat Studie één van de interessantste functies is. Daarom wil ik graag vernieuwing brengen binnen Studie en de FPPW’ers veel meer betrekken in de activiteiten van Studie. Want Studie kan natuurlijk niet bestaan zonder haar studenten. Mijn grootste doel is vooral werken naar het principe van “Waar hebben de studenten iets aan?”. Zo wil ik veel meer inzetten op mentaal welzijn. Onder andere wil ik Elise Cordaro (bekend van het programma “Taboe”) uitnodigen voor een lezing rond hoe een Master te behalen wanneer je een leerprobleem/leerproblemen hebt. Elise heeft zelf ADHD en ASS, maar behaalde toch 2 Masters.
Ik vind het enorm belangrijk dat er meer gefocust wordt op leerproblemen, aangezien deze mensen vaak moeten stoppen met hun studies, omdat het onderwijs geen aangepaste examens of leermateriaal heeft, of wilt geven. Dit wil niet zeggen dat de studenten zelf geen manieren kunnen toepassen om een academische opleiding aan te kunnen. Want het kan dus wel degelijk (Kijk maar naar Albert Einstein, die ASS had.).
Dit is natuurlijk maar een voorbeeld van enkele ideeën die ik heb, maar die ga ik nog niet meteen verklappen. 😉
Het belangrijkste voor mij is het welzijn van onze studenten en het kunnen makkelijker maken van hun studies. Zowel door de goede zaken van Studie te behouden (samenvattingen online plaatsen, Fabels & Feiten, Welcome Day voor de Erasmusstudenten etc.), als door vernieuwing in te voeren, waar de lezing over leerproblemen een voorbeeld van is. In een praesidium zitten houdt natuurlijk niet enkel je functie in, maar ook klaarstaan voor de gehele kring, en goed in de groep liggen. Shiften draaien op de boekenverkoop, fuiven en het galabal zijn vermoeiend, maar ze brachten me wel de mooiste herinneringen binnen VPPK op. Ik vind het maar logisch dat je andere functies helpt waar nodig, want soms kan je iets simpelweg niet alleen.
Dan heb ik het niet enkel over shiften draaien, maar ook over andere momenten wanneer er hulp nodig is. Ik vind het fijn als je weet dat je op elkaar kan rekenen, en wil die boodschap dan ook zeker meegeven aan mijn mede-praesidiumleden.
Niet enkel helpen is belangrijk voor mij, maar ook een goede sfeer. Ik wil een vertrouwpunt zijn voor mijn mede-praesidiumleden, en hun laten weten dat ik er ben als ze eens een babbel nodig hebben, of simpelweg een luisterend oor. Een goede sfeer en een goede hoeveelheid vertrouwen is iets wat voor mij echt wel telt, en ik wil toevoegen aan het praesidium. Kortom. Ik ben volledig klaar om Studie op mijn schouders te nemen, en hier met heel mijn hart voor te gaan. VPPK kan op mij rekenen!
Heb je toch nog vragen voor mij? Dan mag je mij altijd mailen via [email protected] , en dan antwoord ik zo snel mogelijk!

CANTOR (1)

Victor De Baetselier De Schrijver

Beste FPPW’ers, VPPK’ers en andere cool kids, ik ben Victor De Baetselier De Schrijver (Victoir voor de vrienden, DBDS voor de mensen die te lui zijn om men achternaam voluit te schrijven) en ik kom op voor CANTOR !!!!

Enkele fun facts over mezelf zijn : ik heb 3 katten, ik woon in Vlaams-Brabant, ik ben zeker 1m82 en men lievelingsgerechtjes komen uit de Aziatische keuken. (misschien waren deze facts nu toch niet zo essentieel voor deze motivatie, maar hey ik krijg hier onbeperkt veel plaats xp)

Jullie vragen jullie vast nu af, Cantor? Why oh why gaat deze Victoir voor Cantor? Het is nochtans heel simpel! Eerst en vooral ligt men hart 100% bij VPPK en sta ik helemaal klaar om nog een jaartje mezelf te storten voor onze topper van een kring. Na men half jaartje als VM Sport en dan een jaartje als Lustrum ben ik het zeker nog niet beu! Ten tweede, als je men hart zou kunnen ontleden dan zal je zien dat de ene helft volledig voor VPPK draait en de andere voor het befaamde cantussen! Zoals sommige VPPK’ers van jullie misschien wel al hebben gezien ga ik total los op cantussen, niet omdat ik een alcoholverslaving heb maar omdat ik hou van de sfeer die er gecreëerd wordt. Daarom wil ik ook de kans nemen om daar vooraan te kunnen staan dit jaar en die fantastische sfeer mee te geven. Zo krijg ik ook de kans om bij andere de vlam des liefde voor cantussen te laten ontstaan zoals vele andere cantors het bij mij hebben doen ontstaan.

Waarom zie ik mezelf wel passen in die rol van cantor? Eerst en vooral heb ik al heel wat cantus ervaring opgedaan laatste jaar (en zelf ietwat voor corona), het is natuurlijk logisch dat ik naar elk van onze cantussen dit jaar ben geweest want deze vallen niet te missen! Mocht er eens wat volk gaan naar een externe cantus stond ik ook altijd te springen om mee te gaan :). Ook zit ik zelf in de Studentenfanfare waardoor ik minstens elke week op een andere random cantus kon belande. Dit is een mooie overgang naar mijn muzikaal gekleurd leven! Al sinds ik klein ben hou ik me bezig met verschillende instrumenten te bespelen, zang en zelfs enkele cantusliedjes! Jaja van je familie moet je het krijgen, mijn moeder was ook een echte cantusrat. Het kan goed zijn dat ik af en toe eens in men instrumentenkast kijk en eens eentje meeneem naar de cantus om zo nog meer sfeer in te cantus te blazen (letterlijk)!!!

Om af te sluiten. Ik vind dat we als VPPK een hoge reputatie hebben om op te houden qua cantussen, eerlijk denk ik dat niemand ons te boven kan. Ik wil er voor zorgen dat we tenminste op dit superniveau blijven, hoger tillen zal ik proberen maar ik realiseer me ook wel hoe moeilijk dat zou zijn.

Als jullie met vragen zitten mogen jullie die altijd stellen (zelf de super mega moeilijke)!

SCHACHTENTEMMER (1)

Jolien De Bock

Hey!

Mijn naam is Jolien, ik ben 21 jaar en zit in mijn 3de Bachelor Klinische Psychologie. Ik stel mij kandidaat voor de functie schachtentemmer.

Waarom? Even terug naar mijn eerste jaar psychologie. In het eerste jaar was ik te schuchter en heb ik weken getwijfeld om mij te laten dopen. Niemand van mijn vrienden ging zich laten dopen en ik had te veel schrik om er alleen voor te gaan. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan en daar heb ik tot op de dag van vandaag spijt van. Volgend jaar gaan er veel mensen aan hun jaar beginnen met dezelfde twijfel en schrik die ik had. Ik wil voorkomen dat ze in die twijfel blijven hangen. Toekomstige schachten warm maken voor een geweldig jaar en toekomst binnen VPPK, dat is mijn bedoeling.
Foute verwachtingen over de doop en over het schachtzijn wil ik zoveel mogelijk wegwerken. Iedereen is altijd welkom bij mij met twijfels en vragen!

Dit jaar koos ik voor een jaar als doopcomité en heb met dit jaar ervaring al wat kunnen spieken wat de temmer allemaal doet. Dit jaar was zeer leerrijk en ik ben sterk geëvolueerd in mijn creativiteit, aanwezigheid en strengheid. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest voor de functie schachtentemmer, daarom dat ik er dit jaar als DC dichtbij wou staan. Doorheen het jaar heb ik extra gemerkt dat deze functie op mijn lijf geschreven is. Ik zet mij zo graag in voor die schachten en het doet mij deugd om te zien hoe zij zo’n hechte vriendengroep zijn geworden, waar ik mij af en toe zeker ook in meng. Ik heb dit jaar ervoor gekozen om zoveel mogelijk tussen de schachten te staan, wat ook mijn bedoeling zal zijn als temmer. Ik wil volgend jaar aanspreekbaar zijn en iedereen zich zo goed mogelijk op hun gemak doen voelen.

Ik heb mijn sociale kant mee en ik kan er wel in slagen om mijn enthousiasme over te zetten op anderen. Ik ben doorheen dit jaar strenger geworden en daar ben ik blij om. Ik kan met zekerheid zeggen dat er naast een ‘mama temmer’ ook een strenge temmer in mij zit.

Als temmer word je dus bijgestaan door het doopcomité. Ik wil een sociaal en enthousiast DC achter mij dat afkomt. Ik wil hen zoveel mogelijk betrekken bij activiteiten, zodat zij zich ook snel op hun gemak voelen. Want een goede groepssfeer helpt iedereen vooruit. Maar wat voor mij het belangrijkste is, is communicatie. Communicatie binnen DC en cantusteam kan heel veel chaos voorkomen. Zelf ben ik stipt en zal niet vaak te laat ergens aan beginnen, ik wil dus ook dat de mensen rondom mij dit ook zijn.

Als temmer maak je ook deel uit van het cantusteam. Samen met de zedenmeester en cantor leid je de cantus in goede banen. Ikzelf vind cantussen geweldig en sta nogal graag rond te springen en mee te zingen. Dat zal als temmer zeker niet veranderen! Wel wil ik de schachten meer betrekken op cantussen. Ik wil ze meer vriendschapstesten of spiegelingen laten doen, volgens mij creëert dit meteen een betere groepssfeer. Dit weliswaar allemaal gezellig op de grond!

Ik ben al druk aan het nadenken over thema’s voor volgend jaar. Ik wil vooral iets dat we echt kunnen doortrekken doorheen het jaar, zowel op de doop, opdrachten, ontgroening als cantussen. Het is al een aantal jaar op een rij een film/serie als thema geweest, dus ik zie het dan wel zitten om iets algemener te doen zoals bv. circus. Maar daar moet natuurlijk nog langer over nagedacht worden en ook DC kan daar zijn creativiteit laten gaan. Ik beslis dus niet alles alleen, DC zal er altijd zijn om mij te steunen en hun creatieve brein te laten zien. Samen komen we zo tot de beste thema’s en opdrachten.

Ook de commi’s wil ik volgend jaar meer betrekken. Dat is dit jaar zeker goed gelukt door het maken van een gemeenschappelijke facebookgroep. Volgend jaar wil ik opnieuw proberen om ze meer en meer te laten afkomen en ook eens de commi’s in de kijker te zetten. En een dropping als peter/meter activiteit, daar heb ik eigenlijk ook wel zin in! Ideale kans om je peter/meter beter te leren kennen en ondertussen de streek wat te verkennen.

Ook de praesidiumwerking zie ik helemaal zitten. Ik ben dit jaar zoveel mogelijk naar alle activiteiten proberen komen en dat zal volgend jaar niet anders zijn. Ik zet mij 100% in voor VPPK en heb er een vriendengroep voor het leven aan te danken. Iedereen die ooit gedoopt is en dit leest zal je zeker hetzelfde weten te vertellen. Ik zeg je nog eens, het is de moeite!!!

Spreek me aan, stuur me, zwaai naar me als je vragen of interesse hebt! Ik ben altijd fan van een goede babbel!

Jolien x

ZEDENMEESTER (1)

Béatrice Goyvaerts

Dag FPPW’ers, VPPK’ers en sympathisanten. Mijn naam is Béatrice Goyvaerts, maar de meeste mensen kennen mij als Bea. Ik ben 20 jaar oud en studeer Psychologie aan de FPPW. Het voorbije jaar was ik binnen VPPK actief als Doopcomité en dit jaar stel ik mij graag kanidaat voor Zedenmeester.

Een Zedenmeester vormt samen met de Schachtentemmer en cantor het cantusteam. Zij staan in voor het organiseren van cantussen. De hoogste prioriteit van een Zedenmeester is de orde bewaren in de cantuszaal zodat deze zonder al te veel chaos kan verlopen. De Zeden ontfermt zich ook samen met het doopcomité en de rest van cantusteam over de doop/ontgroening en schachten. Hiernaast organiseert een Zeden ook leuke activiteiten zoals bierpong, bierbowling en VPPKomeenseenpintjedrinken.

Een van de belangrijkste redenen waarom ik mij kandidaat wil stellen voor deze functie is omdat ik van cantussen hou. Tijdens mijn jaar DC heb ik veel cantuservaring kunnen opdoen en heb ik achter de schermen kunnen zien hoe een cantus in elkaar gestoken wordt en hoeveel werk hier in kruipt.
Hierbij heb ik gemerkt dat ik ook graag een actievere rol wil spelen op en rond cantussen: meer mee helpen organiseren, op de cantus zelf met de corona interageren, thema’s bedenken en uitwerken. Dat is dan ook direct een andere kwaliteit die ik mooi vind aan deze functie, de vrijheid die je krijgt en de creativiteit die je er in kan steken. Volgend jaar zou ik heel graag een boerderij-, ruimte of paasvacantus zien passeren. Enkele cantussen van het voorbije jaar die ik ook zeker voor herhaling vatbaar vind zijn de ochtendcantus en de cantus in brouwerij Gruut.

Cantussen is zeker niet het enigste wat volgend jaar op de agenda zou staan. Het initiatief van VPPKomeenseenpintje drinken vond ik heel leuk gevonden, een drankje met wat spelletjes is altijd amusant. Ik vind dat de bierbowling ook zeker niet mag ontbreken volgend jaar. Ook zou graag ik een paar activiteiten willen terugbrengen van vroegere jaren zoals beerpong (eventueel samen met kotrolling) en een kroegentocht.

Een ander aspect dat mij heel hard aanspreekt aan deze functie is dat het veel individuele verantwoordelijkheid vraagt maar je ook nauw samenwerkt met cantusteam. De hechte samenwerking is ook een reden waarom ik mij kandidaat stel voor het Praesidium, op een jaar creëer je vriendschappen die je de rest van je leven zal meedragen. Ik ben er ook van overtuigd dat ik een meerwaarde zou zijn voor het Praesidium en draai mijn hand er zeker niet voor om om shiften te draaien op evenementen van eigen of andere functies, boekenverkoop of permanenties.

Een Zedenmeester is verantwoordelijk voor de orde in de cantuszaal. Weten wie je op welke manier het beste behandeld is dus van cruciaal belang, sommige mensen reageren beter als je kort reageert, anderen als je op een vriendelijke of humoristische manier reageert. Dat is iets wat ik snel aanvoel. Als Zedenmeester is het ook belangrijk dat je gezag hebt en respect krijgt van de corona, dit is iets waar ik zeker zal naar streven en streng op zal zijn. Wie de cantusregels niet respecteert verstoort hiermee ook de cantus voor de anderen.

Het voorbije jaar heb ik al een beetje kunnen proeven en zien hoe een Zedenmeester zijn functie uitvoert, maar zoals iedereen die in een nieuwe functie komt zal ik nog veel moeten leren, wat ik uiteraard met veel plezier doe.

Ik kijk er naar uit om mij volledig te engageren voor functie- en praesidiumwerking en er alles aan te proberen doen om er weer zo een succesvol jaar van te maken.

Arthur Verschuere

Ik ben Arthur, 22 jaar en na vijf jaar leiding geweest te zijn in de Chiro heb ik nood aan een nieuwe uitdaging en welke uitdaging beter dan de beste functie die er is: Zedenmeester!

Hoe zie ik mezelf als de ideale Zedenmeester? Om te beginnen heb ik een vrij luide stem en kan ik gemakkelijk ''mijn keelgat openzetten'' (ook voor drank). Natuurlijk moet een Zeden niet alleen kunnen roepen, maar als persoon hou ik twee dingen ook hoog in het vaandel: rechtvaardigheid en consequentie, twee eigenschappen die een goede Zeden in mijn ogen wel moet bezitten. Consequent zijn in de straffen die je geeft en in wat je wel en niet toelaat en qua rechtvaardigheid ook geen mensen onnodig of onterecht te straffen. Een Zedenmeester kan ook wel eens een foutje maken en die moet dan natuurlijk in staat zijn om eventueel nadien zijn fouten toe te geven en ik accepteer dan ook de auto-sanctie!

Door mijn jarenlange ervaring bij de Chiro ben ik creatief ingesteld, dit zou me dus ten goede kunnen komen bij zowel inkleding, thema's, activiteiten, ad pistums maar ook andere activiteiten zoals de kroegentocht, bierbowling, etc. Ik ben ook goed in improvisatie, deze eigenschap lijkt me zeker ook iets wat een Zedenmeester kan gebruiken tijdens een chaotische cantus.. Door activiteiten te geven in verschillende leeftijdsgroepen (de mentale leeftijd daalt met het glas), heb ik geleerd om te anticiperen als er iets fout loopt. De themacantussen lijken me zeker wel leuk om verder te zetten en geven mij een manier om creatief aan het werk te gaan binnen de functie.

Ik ben zeker niet op mijn mondje gevallen (sorry Temmer) en ik schrik er zeker niet van om een straf te geven aan iemand uit de Anti-Corona of Pro's (ik doe hem mee PJ). Natuurlijk vind ik het wel belangrijk dat je mensen behandelt met respect en waarde, respect voor zowel het volledige cantus team/ hoofdtafel als commilitones onder elkaar. Onrespectvolheid naar infrastructuur van de zaal of andere zwijnerij zal ik met een gepaste ad pistum aanpakken, want dit kan uiteraard niet door de beugel.

Ik kan ook redelijk snel dingen van me afzetten, dus ik zal nooit een wrok houden tegenover iemand na een cantus omdat hij of zij zich misdragen heeft. Een Zeden heeft ook een ijzeren huid nodig tijdens een cantus en die heb ik wel, maar binnen de grenzen.

Cantussen is mijn favoriete studentenactiviteit, daarom lijkt het me leuk om te gaan verbroederen bij andere verenigingen om te kijken hoe het er bij hun er aan toegaat en om misschien hier en daar een ideetje mee te pikken. Een sociaal mens ben ik zeker, dus vriendjes maken met andere kringen is geen probleem voor mij. Een goede relatie onderhouden is ook belangrijk bij praesidiumwerking, dit en een goede verstandhouding met Doopcomité zijn zeker dingen waar ik met volle goesting naar uitkijk . Ook als onderdeel van het Doopcomité sta ik natuurlijk altijd klaar als luisterend oor voor schachten/commi's als zij hier nood aan zouden hebben, want niet alleen als Zeden, maar ook als praesidiumlid moet je wel het hart op de juiste plaats hebben, ik denk dat dit voor niemand binnen VPPK een probleem vormt, dronken schachten en commilitones veilig naar huis brengen hoort daar natuurlijk ook bij.

Last but not least weet ik ook door de jeugdbeweging hoe een werking van een vereniging er aan toe gaat. De algemene werking, de werkgroepen, natuurlijk ook het feit dat VPPK een VZW is, hoe de houding moet zijn op een vergadering en dat er ook momenten moeten zijn waar je serieus moet zijn en tot concrete voorstellen of oplossingen moet komen. Iedere schakel is belangrijk en natuurlijk wordt er verwacht dat iedereen helpt andere evenementen die misschien niet binnen hun takenpakket horen. Communicatie vormt natuurlijk de belangrijkste schakel binnen een team, zowel tussen cantus-team en Senior, als tussen praesidium. Goede communicatie moet lukken zowel onder druk als in moeilijke situaties en moet duidelijk zijn, dat is zeker een vaardigheid die ik beschik. Als praesidiumlid ben je een onderdeel van een geheel en het geheel is meer dan de som van de delen zoals Aristoteles ooit zei.

Dus kort samengevat, welke soort Zeden wil ik voor jullie zijn: rechtvaardig, consequent, creatief, communicatief én met het hart op de juiste plaats!

Bij eventuele vragen mag je me altijd aanspreken of een bericht sturen!