Skip to content Skip to footer

Praesidiumverkiezingen 2023-2024

PRAESIDIUMVERKIEZINGEN 2023-2024

KANDIDATEN

Op deze pagina vind je alle motivaties van de opkomende kandidaten voor het Praesidium 2023-2024. 

Navigatie

BOEKEN (1)

Voor de functie Boeken is er nog geen kandidaat. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het kiescomité via verkiezingen@vppk.be

CULTUUR (2)

Emma Tubex en Ryan Verclairen

Reeds verkozen!

EXCURSIE (1)

Emilie Charlier

Reeds verkozen!

FEEST (2)

Bieke Teuwen en Helena Veldeman

Reeds verkozen!

PR-EXTERN (1)

Voor de functie Pr-extern is er nog geen kandidaat. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het kiescomité via verkiezingen@vppk.be

PR-INTERN (3)

Alex van den Berg

Beste lezer,

Stiekem hoop dat ik je me al een keer hebt gezien tijdens de Jossen, de theatervoorstelling van de VPPK, maar toch wil ik me graag aan u voorstellen. Mijn naam is Alex van den Berg. Ik kom uit Nederland en woon sinds afgelopen september in Gent. Ik studeer psychologie en doe nu mijn eerste bachelor. Naast studeren kan ik mijn creativiteit kwijt in zingen, gitaarspelen en sinds dit jaar ook met toneel. Fit blijven doe ik met zaalvoetballen en fitness, en af en toe een appel. Als ik écht tijd over heb, kijk ik graag naar films, luister ik naar boeken of haak ik een muts.

Natuurlijk heb ik deze motivatiebrief geschreven ter sollicitatie naar een functie binnen het praesidium van VPPK. Er zijn veel redenen waarom een rol binnen het praesidium mij aanspreekt. Zo lijkt het me een leuke, warme groep om in te werken en zijn er veel leuke evenementen te genieten. Maar de voornaamste reden om mij kandidaat te stellen, is dat de VPPK voor mij persoonlijk veel heeft betekent. Als eerstejaars student in een nieuwe omgeving heb ik gemerkt hoe fijn het is om een groep mensen te hebben die zich volledig inzet om jouw studeerervaring zo optimaal mogelijk te maken: mogelijkheden om nieuwe mensen leren kennen, wegwijs te worden in een nieuw systeem en om te zijn (of te worden) wie je echt bent. Precies dit is wat ik wil betekenen voor andere studenten.
Dat brengt me dan ook bij de functie waarvoor ik mij aanbied, namelijk de functie van PR-intern. Tijdens de infodagen heb ik gemerkt hoe leuk het is om nieuwe studenten te enthousiasmeren voor deze mooie vereniging. Door het aanspreekpunt en het gezicht voor nieuwe studenten te zijn, hoop ik dat ik diezelfde ervaringen over kan brengen die voor mij zoveel hebben gebracht.

Ik denk dat ik zowel door mijn werkervaring als mijn persoonlijkheid een geschikte kandidaat ben voor de functie. Voor deze studie ben ik IT-consultant geweest. Hierdoor heb ik ervaring met zaken als: vergaderingen voeren en leiden met zowel collega’s als veeleisende klanten, samenwerken in een team om producten te maken, schrijven van nieuwsbrieven en voorbereiden van sociale media content, procesmanagement en meer. Daarnaast ben ik een rustig en oprecht persoon die graag spreekt voor een groep, en het leuk vindt om een actje te doen.

Ik hoop dat ik u als lezer hiermee van mijn potentie als PR-Intern te hebben overtuigd, en dat u ervoor kiest om het praesidium van de VPPK met dit Nederlandse gezicht te voorzien van een mooi, internationaal elan.

Groeten met een harde ‘G’,

Alex

Hélène Vaneeckhout en Laura Haustraete

Reeds verkozen!

SCRIPTOR (2)

Noa Maratta en Noa Geeroms

Reeds verkozen!

SPORT (2)

Fedor Baillieu

Beste Vppk’ers en Fppw’ers

Ik ben hier weer voor een tweede keer en ik zal mij nog eens kort voorstellen. Ik ben Fedor Baillieu, ondertussen 18 en zit volgend jaar hopelijk in mijn tweede bachelor psychologie. Ik ben natuurlijk eerst opgekomen voor zedenmeester, maar nu zwaai ik het volledig om en kom ik op voor de tweede plek bij de functie sport in te vullen.

Eerst twijfelde ik nogal om een tweede keer op te komen, maar er is na mijn schachtenjaar gewoon zoveel passie opgebouwd om het praesidium in te gaan dat ik besloten heb dat het geen kwaad kon om te proberen. De belangrijkste vraag is natuurlijk ook waarom nu sport. Wel er bleven na de eerste ronde nog maar enkele posities vrij en sport trok eigenlijk het meest mijn interesse.

Ik heb dan ook de functiemap gevraagd, doorgenomen en kwam tot de conclusie dat het mij toch eigenlijk wel zeer fijn leek om te doen. Het is een tijdje geleden dat ik zelf gesport, ongeveer sinds het begin van het middelbaar ergens, maar ik herinner mij die tijden wel goed. Ik weet nog hoe fijn het groepsgevoel is op trainingsmomenten en het competitiegevoel in een match. Natuurlijk zijn enkele sporten ook individueel, maar op een training ben je nooit alleen.

Enkele keren doorheen het jaar als schacht ben ik ook persoonlijk onze sporters gaan supporteren. In het begin was ik er nog wat onzeker over omdat ik zoiets al lang niet gedaan had. De laatste keer dat ik supporterde was die onzekerheid al weg. Het enige dat overbleef uiteindelijk was het gevoel van daar te staan in de sfeer en te supporteren. Ik zou mensen dus zeker aanraden van je op te geven als sporter of om de sfeer te komen opsnuiven als supporter.

Het is natuurlijk de tweede keer dat ik mij kandidaat stel voor een functie, maar ik hoop dat ik deze keer wel de kans krijg om mijn passie achterna te gaan en daarmee een mooi jaar op poten kan zetten.

Marilyn Devries

Hey VPPK’ers, FPPW’ers en sympathisanten!

Ik ben Marilyn Devries, ik zit momenteel in mijn eerste bachelor pedagogische wetenschappen. Ik ben 19 jaar en een trotse West-Vlaming, geboren aan ‘t zeetje. Afgelopen jaar heb ik een fantastische tijd beleefd binnen VPPK als schacht. Het was werkelijk een ongelofelijk jaar vol mooie herinneringen dat ik graag wil verder zitten. In mijn schachtenjaar vond ik het altijd super tof om deel te nemen aan sportactiviteiten zoals de zwemmarathon en de 12 urenloop. Tijdens deze sportactiviteiten voelde ik altijd een enorm toffe sfeer, allemaal samen supporterend voor één doel, geweldig! Sport verenigt mensen en brengt s(up)porters allemaal samen. Net om die redenen zou ik mij enorm graag willen inzetten voor de functie sport, om dit gevoel ook bij jullie te brengen volgend jaar en iedereen een toffe tijd te garanderen. Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar een beetje competitiviteit kan natuurlijk geen kwaad 😉

Ik ben een sociale vlinder, boordevol energie en enthousiasme. Als ik mij ergens voor inzet, dan ga ik er helemaal voor. Deze eigenschappen zal ik zeker inzetten om jullie te overtuigen en motiveren om mee te sporten voor VPPK. Daarnaast wil ik heel graag leuke sportactiviteiten organiseren zoals stadium-sessies of de al reeds gekende activiteiten in een nieuw jasje steken. Ook nieuwere activiteiten zoals watersport, rolschaatsen, bowling of karten wil ik ook wel graag eens uitproberen. De functie sport biedt ook een mooie kans om samen te werken met andere functies en de handen in elkaar te slaan voor andere (nieuwe) activiteiten. Buiten mijn studies ben ik ook actief als monitor in Kazou en speelplein. Hier heb ik al wat ervaring rond activiteiten organiseren en maken opgedaan.

Dries De Bondt

Reeds verkozen!

STUDIE (1)

Merel Boon

Reeds verkozen!

CANTOR (1)

Ybe Terryn

Reeds verkozen!

SCHACHTENTEMMER (1)

Thomas Denolf

Reeds verkozen!

ZEDENMEESTER (1)

Arthur Verschuere

Reeds verkozen!