Skip to content Skip to footer

Boeken FAQ

Hier een kort overzicht van een aantal frequent gestelde vragen. Bekijk dit eerst voor je een mail stuurt. Misschien staat het antwoord op jouw vraag hier al in. Hierdoor kan ik gericht reageren op jullie andere vragen.

Moet ik lid zijn van de vppk om mijn boeken te bestellen?

Neen, maar om de boeken aan een goedkopere prijs te kopen (en andere kortingen doorheen het jaar), moet je je wel eerst registreren en dit is door middel van een lidkaart.

Hoe bestel ik boeken & vraag ik mijn lidkaart aan?

Je bestelt je boeken online via boeken.fkgent.be . Je moet je eerst wel (eenmalig) registreren, dit doe je via registratie.fkgent.be ! Via deze link staat alles mooi stap voor stap uitgelegd. Bestellen gaat pas vanaf 11 september.

Je moet pas betalen op de verkoop zelf.

Wanneer kan ik mijn boeken afhalen?

Dit is afhankelijk van de lesweek en het semester. Over het algemeen kan je je boeken en cursussen in het eerste semester afhalen tijdens de eerste 3 weken van het semester en in het tweede semester tijdens de eerste 2 weken. Omtrent de specifieke openingsuren van de boekenverkoop worden genoeg updates voorzien.

Waar kan ik mijn boeken afhalen?

De boeken kan je tijdens de boekenverkoop afhalen in de kelder (via hoofdingang: glazen deur links met trap naar beneden).
Na de boekenverkoop kan je deze afhalen ook afhalen in de kelder, maar enkel tijdens de permanenties (op maandag en woensdag van 12h-14h).
Vergeet je Ugent studentenkaart niet!!

Met wat moet ik mijn boeken betalen?

Wij aanvaarden zowel cash, bancontact als payconiq.

Wat moet ik doen als mijn boek(en) niet aanwezig is/zijn?

Geen paniek! Indien je boek er niet is zal dit zijn omdat onze voorraad leeg is. We proberen altijd tijdig een nieuwe voorraad te bestellen, maar soms ligt dit buiten onze macht en zal je wat langer moeten wachten. Vanaf het ogenblik dat een boek terug aangevuld is, zal dit direct meegedeeld worden via deze site, facebook en/of e-mail! Check deze dus zeker regelmatig zodat je niet voor niets komt.

Eenmaal je je boek besteld hebt, kan je er zeker van zijn dat je het ook zult krijgen! Wij blijven de voorraad aanvullen tot iedereen die een boek besteld heeft het ook effectief krijgt.

Ik heb een boek te veel besteld, wat nu ?

Het kan altijd gebeuren dat je een boek te veel besteld hebt of zelfs heel je boekenlijst opnieuw besteld hebt. Dit is geen probleem want je kan dit altijd via de site, waar je je boeken besteld hebt, nog veranderen! Je gaat naar de bestelsite en klikt rechts op vorige bestellingen, daar klik je op het rode kruisje.
Zo zijn je boeken geannuleerd. Indien je het pas merkt als je bij ons aan de boekenverkoop staat, om je boeken op te halen, zullen wij dat boek uit die lijst halen. Dus geen nood. Je moet niet voor een boek betalen dat je niet moet hebben.

Ik heb een boek te weinig besteld, wat nu ?

Wij kunnen geen boek aan jou verkopen dat je niet besteld hebt. Je kan de boeken die je al besteld had ophalen, maar het boek dat je vergeten bent zul je eerst moeten bestellen via de site, voor wij dit aan jou pas kunnen verkopen.

De boekenverkoop is gedaan, wat nu ?

Heb je nog niet al je boeken ? Dan kan je deze nog steeds ophalen tijdens de permanenties. Deze gaan door maandag (12u-14u) en woensdag (12u-14u) in het vppk lokaal; in de kelder. Er zal nog steeds de mogelijkheid zijn om zowel met cash als bancontact te betalen!

Boeken online bestellen zal mogelijk zijn tot lesweek 5. Daarna is dit niet meer mogelijk.

Indien je nog andere prangende vragen hebt, over de boekenverkoop, die hier niet beantwoord zijn, mag je me zeker mailen: [email protected]