Skip to content Skip to footer

Sport

SPORT

Welkom op onze sportpagina! 

Wil je in beweging blijven nu je in Gent gaat studeren? Wil je die Freshmen 15 vermijden? Zoek je een uitlaatklep na al dat studiewerk? 

Dan heeft VPPK de oplossing voor jou! Kom mee sporten op de wedstrijden, trainingen of activiteiten! 

Helemaal overtuigd om mee te sporten? Vul dan zeker deze link in! https://forms.gle/PFKbMiFAAfqFCS1A7

 

ONS MOTTO

“Deelnemen is belangrijker dan winnen.”

Dit is een principe waar VPPK volledig achter staat. De sfeer op wedstrijden is dan ook een unieke combinatie van leute, enthousiasme en snuifje competitie. Aarzel dus zeker niet om een van onze Sportjes aan te spreken indien je mee wil sporten. We staan altijd open om nieuwe sporters te ontvangen. 

WEDSTRIJDEN

 IFK 

Tijdens het Interfacultair Kampioenschap nemen verschillende faculteiten het wekelijks tegen elkaar op om te bepalen wie het sportiefste is. Er komen verscheidene sportdisciplines aan bod, namelijk voetbal, volleybal en lopen. 

Op het einde van het academiejaar wordt de sportiefste faculteit bekend gemaakt.

 

 IFT 

Het Interfacultair Tornooi is een dag waarin verschillende faculteiten strijden in een hele hoop sporten, namelijk lopen, zwemaflossing, volleybal, basketbal, tafeltennis, veldvoetbal & Praesidiumkamp. 

Op het einde van deze dag wordt een faculteit gekroond als kampioen. 

 

 12 URENLOOP 

Dit iconisch evenement is, zoals de naam het al doet vermoeden, een twaalf uur durende loopestafette. Het doel is om zoveel mogelijk rondjes te lopen in twaalf uur tijd. Je wordt aangemoedigd door honderden studenten op het Sint-Pietersplein. Sfeer gegarandeerd!! 

Elk uur is er een speciale ronde. Hierbij wordt de creativiteit van elke kring op de proef gesteld. Hier hangen leuke prijzen van af! 

 

 ZWEMMARATHON 

Hier zal elke faculteit gedurende drie uur zoveel mogelijk baantjes van 50m zwemmen. Dit gebeurt door middel van aflossing. De zwemmarathon vindt plaats in het GUSB. 

 

SPORTDICIPLINES

CONTACT

Stel gerust al jouw vragen aan Team Sport. Zij gaan jou met alle plezier verder informeren!

SPORT 2023 – 2024
Marilyn Devries, Dries De Bondt & sportcomité