Skip to content Skip to footer

ICT

Op de website van UGent vind je heel wat informatie en stappenplannen rond ICT en platformen voor studenten. Ga dus zeker eens een kijkje nemen indien je meer informatie wenst. 

OFFICE 365

Office 365 is beschikbaar voor alle studenten aan de UGent. Je kan dit downloaden en installeren op je computer. Verder heb je toegang tot alle online versies van word, excel, one drive …

Een van de belangrijkste troeven is OneDrive. Je beschikt over een persoonlijke cloud storage met 2 terabyte aan opslagruimte. Gebruik deze voor al je notities, papers, samenvattingen… We kunnen dit niet genoeg aankaarten. Het ergste dat je als student kan meemaken, is dat je laptop crasht en opeens al je bestanden weg zijn… Dus neem het van ons aan, en sla al je bestanden op in een cloud storage. 

UGENT WEBSITES

OASIS 

Oasis staat voor Onderwijs Administratie- en Studenten Informatie Systeem. Op deze applicatie vind je alles terug in verband met je inschrijving, curriculum en lessen- & examenrooster. Verder kan je hier allerlei attesten en je examenresultaten terugvinden. Meer info. 

UFORA 

Ufora is de digitale leeromgeving van UGent. Deze is opgedeeld in de verschillende opleidingsonderdelen dat je volgt. Hierop plaatsen proffen hun leermateriaal, zoals slides, extra artikels… Daarnaast is dit ook een officieel communicatiekanaal tussen proffen en studenten, dus bekijk zeker alle aankondigingen want er wordt belangrijke informatie meegegeven. Ontvang alle meldingen rechtstreeks op je GSM via de app PulseMeer info. 

ATHENA 

Dit is een softwareplatform waar je toegang hebt tot alle online applicaties waarvoor UGent een licentie heeft, o.a. Web Of Science.  Meer info. 

WAAR VIND IK ...?

DE EXAMENRESULTATEN

De examenresultaten staan op je puntenbriefje. Deze vind je op Oasis in het linkermenu onder ‘Algemeen’ en ‘Examenresultaten’. Indien je vragen hebt bij een bepaald cijfer, kan je best naar de feedback gaan. Bij vragen over studievoortgang en/of studieaanpak kan je best bij het monitoraat op gesprek. 

HET LESSEN- & EXAMENROOSTER

Jouw persoonlijk lessen- & examenrooster vind je op Oasis. In het linkermenu onder ‘Links’ vind je ‘Mijn kalender’. Dit is een link naar Centauro. Hier zie je automatisch jouw persoonlijke rooster. Indien je de roosters per opleiding wil zien, dan kijk je op Centauro bij het linkermenu onder ‘Les- en examenrooster’ en klik je op ‘Roosters bekijken’. 

HOE PRINT IK?

Op de FPPW zijn er printers beschikbaar aan de hoofdingang en in de Oefenruimte op het 1ste verdiep. Printen en kopiëren is betalend via Epurse (je studentenkaart), maar scannen is gratis.

Als je een bestand van je eigen laptop op een UGent-printer wil printen, dan surf je naar Athena. Open dan via Athena een internetbrowser en open daar de opslagruimte waar je gewenste document staat (bv. OneDrive of Ufora). Open het document online en kies //pcounter/Ricoh als printer. Nu staat je document in de wachtrij en kan je met jouw studentenkaart die wachtrij oproepen op het scherm aan de printer. Meer info. 

WAT IS EEN VPN?

Een Virtual Private Network (VPN) is een veilige optie om van buitenaf met het UGentNet te connecteren. Zeker als je je in een risicovolle omgeving of land bevindt (bv. Gratis open wifi). Daarnaast is het handig om vanaf een andere provider toegang te krijgen tot interne informatie van UGent, bijvoorbeeld bepaalde bibliotheektoepassingen zoals Web of Science. Meer info

WAT IS EPURSE?

Epurse is het betaalsysteem van UGent, zo kan je betalen via je studentenkaart. Je kan er maaltijden in de resto’s en printwerk mee betalen. Je kan via my netpay geld op je studentenkaart zetten. Meer info.  


UGENT HELPDESK CONTACT