Skip to content Skip to footer

Recreatie

RECREATIE

SPORT

UGent draagt zijn steentje bij aan de fysieke gezondheid van zijn studenten. Ze bieden een heleboel verschillende sporten aan, zowel op UGent-domein als daarbuiten. Bekijk hier hun aanbod. Als UGent-student kan je genieten van een voordelige prijs. Het GUSB is het Universitair sportcomplex, hier kan je tal van sporten beoefenen. Het bevindt zich vlak aan onze faculteit (Watersportlaan 3, 9000 Gent). 

Stad Gent heeft looproutes  uitgestippeld doorheen Gent. Wist je dat een rondje rond de watersportbaan exact 5 km is?

VPPK neemt deel aan de facultaire sportcompetities, maar organiseert ook zelf sportactiviteiten zoals baseball, start to run, bootcamp… Meer info

CULTUUR

Het GUM (Gents Universiteitsmuseum) is een ‘Forum voor wetenschap, twijfel en kunst’. Je duikt er in het hoofd van wetenschappers uit een waaier van disciplines: van biologie tot archeologie, van psychologie tot geneeskunde. Meer info.

De plantentuin is een groene oase in het centrum van Gent. Er leven meer dan 10 000 plantensoorten op een oppervlakte van 27.500m². Je kan er bijzondere soorten ontdekken, iets bijleren of een aangename wandeling in maken. Meer info. 

Uiteraard heeft VPPK ook tal van culturele activiteiten voor jullie klaarstaan. Denk maar aan de toneelvoorstelling, de open mic avond, de kerstmarkt … Volg de Facebookpagina van Cultuur om op de hoogte te blijven.