Skip to content Skip to footer

Wegwijs aan de UGent

WEGWIJS AAN DE UGENT

Het studentenportaal van UGent is een handige tool waar je zowat alle praktische informatie kan terugvinden. Ze werken via een A-Z voor studenten, hierin staan de meest gezochte links door studenten. Informatie in verband met de examens kan je best terugvinden op de FDO website van de FPPW. 

HELP, IK BEN ...

MIJN STUDENTENKAART VERLOREN.

Studentenkaarten die gevonden worden liggen op campus UFO. Je wordt verwittigd via je UGent e-mailadres. Indien dit niet het geval is, kan je een nieuwe aanvragen. Meer info.

ZIEK TIJDENS EEN EXAMEN.

Wij verwijzen door naar de website van het FDO voor de volledige en correcte procedure. Onder de titel ‘Wat doe ik bij ziekte of overmacht?’ vind je een uitgebreid stappenplan. 

STUDENTENRESTAURANTS

In alle resto’s van UGent kan je voor een budgetvriendelijke prijs eten. Op onze faculteit kan je in de voormiddag en ‘s middags terecht in resto Dunant. De grootste resto van UGent is De Brug. Deze bevindt zich naast campus UFO. Hier kan je ook ‘s avonds terecht. Het menu vind je elke week terug op de UGent website

De studentikoze prijs krijg je op vertoon van jouw studentenkaart. Je kan er ook betalen met Epurse. 

TERMINOLOGIE

Curriculum = Het geheel van opleidingsonderdelen die samen een opleiding vormen.

FDO = Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning (link)

Geïndividualiseerd traject (GIT) = Alles wat geen modeltraject is. 

Modeltraject = Door de faculteit opgestelde traject om een opleiding te doorlopen.

Monitoraat = Bestaat uit studie- en trajectbegeleiding. (link)

Opleidingsonderdeel = Vak

Studiepunten = 1 studiepunt staat voor 25 à 30 uren studietijd. 

Studietijd = De tijd die je besteedt aan het volgen van lessen, de voorbereiding van lessen, studeren, papers schrijven, oefeningen of andere opdrachten maken en examens afleggen. Per opleidingsonderdeel wordt een aantal studiepunten toegekend.